Nálunk az olcsóbb, de jó minőségű szemüvegkeretektől a világmárkákig mindent megtalál.

Converse, CARRERA , Police, Caterpillar, Pierre Cardin, Ana Hickmann, …

Hagyományos teli szemüvegkeretek, félkeretek (damilos), fúrt keretek klasszikus és fiatalos változata fém- és műanyag-kivitelben nálunk mind a rendelkezésére áll.

A jól kiválasztott szemüvegkeret öltöztet, nagymértékben befolyásolja a viselőjéről kialakított képet. Ezért is találkozik a megszokottól eltérően szakembereink segítőkész, személyre szabott ajánlásával, az Ön egyéni stílusának megfelelő szemüvegkeret kiválasztása során üzletünkben.

Tanácsok szemüvegkeret vásárláshoz : Egy szemüvegkeret kiválasztásakor sok szempontot kell figyelembe vennünk. Először is arcunk adottságait, egyéniségünket, hiszen egy jó választással megszépíthetjük, de el is ronthatjuk az összképet magunkról. Legyen kényelmes, anyaga és formája, alkalmas legyen a látásvizsgálat során előírt adatokhoz, a javasolt lencsetípushoz. Fontos, hogy mindig kérjük szakember segítségét. A titán- vagy alumínium-ötvözetből készült keret nemcsak allergiamentes, hanem sokkal könnyebb, rugalmasabb és masszívabb hagyományos társainál. Az elkészült szemüveget munkatársaink személyre szabottan a viselőjéhez igazítják, alkalmazkodva az egyén anatómiai sajátosságaihoz. A szemüveg lehet különleges, követheti a divatot, kiegészítheti öltözékünket, de a legfontosabb cél, hogy tökéletesen lássunk vele.

Alapanyagok szerint csoportosíthatjuk:

A fémek – a műanyagok térhódítása ellenére – a látszerész szakma és a gyakorlati élet legfontosabb anyagai.

A fémekre jellemző, hogy átlátszatlanok, normál hőmérsékleten szilárd halmazállapotúak, a hőt és az elektromosságot jól vezetik. Általában jól alakíthatók, megmunkálhatók. Kémiai tulajdonságuk alapján vegyülésre hajlamosak, leggyakoribb vegyületei az oxidok. A nemesfémek (platina, arany, ezüst) csak különleges körülmények között alkotnak az oxigénnel vegyületet.

A fém szemüvegkeretek különböző fémek ötvözetéből készülnek (vannak fémek, amelyek mérgezést, ötvözetek, amelyek allergiát okozhatnak, ilyen fémeket szemüvegkeretek készítésére nem használnak, illetve felületi védelemmel, bevonattal látnak el).

A szemüvegkeretek beszerzésénél, forgalmazásánál legfontosabb szempont, hogy az a törvényi előírásoknak megfeleljen.

A fémkeretek alapanyagai:

 • alpakka: leginkább ebből készítik a szemüvegkereteket (réz, nikkel és horgany
  ötvözete). Dublé keretek alapanyaga, erre vagy ebbe kerül az arany. Jól megmunkálható és forrasztható.
 • dublé: arany bevonatú keret, amelyet sajtolással, hengerléssel vagy elektrolízissel készítenek (galván eljárással felvitt arany rétegű anyagot nem nevezzük dublénak). Ezrelékben fejezik ki és jelölik, hogy mennyi aranyat tartalmaz. Jól megmunkálható és forrasztható.
 • arany: “bőrbarát” anyag, igen könnyű és lágy, ezért a keménység növelése érdekében más fémekkel ötvözik.
 • ezüst: hosszabb idő után megfeketedik. Régebben készült belőle szemüvegkeret. Vörösrézzel ötvözve ma is felhasználják keretkészítésre (forrasztóanyag).
 • titán: rendkívül hajlékony, alacsony fajsúlyú, nagy szilárdságú, “bőrbarát” anyag. Forrasztani csak speciális, lézeres készülékkel lehet.
 • rhódium: a szemüvegkeretek felületi védelmére használják.
 • alumínium: alacsony a fajsúlya és olvadáspontja, lágy fém. Rossz minőségű “vásári” szemüvegek készülhetnek belőle.

Fém szemüvegkeretekkel szemben támasztott követelmények:

 • jó korrózió-ellenállás; az alkotórészek megfelelő szilárdsága, de legyen elasztikus;
 • nagy felületi keménység;
 • jó rugalmasság, különösen a száraknál és a karikáknál;
 • könnyű súly;
 • divatos szín és forma.

A fémkeretek felületére gőzöléssel, lakkozással, galvanizálással különféle anyagok felhordhatók.

Műanyagokkal gyakran találkozunk a mindennapi életben.

A műanyagokra általában jellemző, hogy anyagszerkezetüket óriásmolekulák (makromolekulák) alkotják, amelyek kis molekulájú anyagokból (monomerek) keletkeznek; gyártásuk gazdaságos (tömeggyártás), jól megmunkálhatók, esztétikusan kialakíthatók; általában jó hő- és villamos szigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek; nagy a kémiai ellenálló képességük, jók a mechanikai tulajdonságaik.

Csak műanyagból nem készül szemüvegkeret, mindig van olyan alkatrésze (pl. csukló, fémbetét a szárakban stb.) melyet valamilyen fémből gyártanak. Fémkereteknél is találunk műanyag részeket (pl. szárvég, orrtámasz stb.). Kombinált keretekről akkor beszélhetünk, amikor a műanyag középrész fém szárakkal, a fém középrész műanyag szárakkal készül. Más alapanyagból is készülhetnek díszítő, illetve kiegészítő részek, ilyenek: pl. a különböző kövek, fa illetve bőr díszítőelemek stb.

A műanyag keretek manapság nagyon divatosak, feltűnőbb, karakteresebb megjelenést kölcsönöznek. Nagy a szín és forma választékuk. Jobban “elrejtik” a nagyobb dioptriát. Bár az orr részük nem állítható, kíméletesebben osztják el a keret súlyát az orron, ezért sokan kényelmesebbnek találják, mint a fém kereteket. Az eltört műanyag keretek nem javíthatók, így cserére szorulnak.

Optimális látáskomfortot, vonzó megjelenést és komfortos viseletet biztosítanak viselőjük számára. Csak kipróbált, minőségi termékeket forgalmazunk – klasszikus kerettől egészen a legújabb trendet követő színes, extravagáns formákig – minden korosztály számára. A gyártók folyamatos fejlesztései minden igényt kielégítő anyagösszetétellel, színekkel, formákkal, stílussal alkalmazkodnak a szemüveget viselők igényeihez, az aktuális divathoz.

 

Scroll to Top