Látásvizsgálatok

Komputeres látásvizsgálat, hogy Önnek a legjobb látást biztosító szemüveg készüljön, vagy tökéletes látást nyújtó kontaktlencsét választhasson.

Egy optikailag precíz szemüveg vagy kontaktlencse alapját egy pontos, objektív alapon nyugvó komputeres vizsgálat előzi meg. A vizsgálat maximum 25-30 percig tart. Mielőtt új szemüveget választ, javasoljuk, hogy feltétlenül ellenőriztesse látását vizsgálónkban. Amennyiben náluk rendeli meg a szemüvegét, ingyenes a vizsgálat, ellenkező esetben 5000.- Ft, amelyet későbbi szemüvegrendelés esetén levonunk a végösszegből ( fél éven belül).

Objektív és szubjektív látásvizsgálat

A teljes látásvizsgálat két részből áll:

 • objektív (számítógépes) szemvizsgálat
 • szubjektív szemvizsgálat

Az objektív szemvizsgálat

Az objektív szemvizsgálat objektíven adja meg a páciens fénytörési hibájából származó dioptria-adatokat, figyelmen kívül hagyva, hogy a páciens előzőleg milyen szemüveget viselt, illetve az előző szemvizsgálat során milyen korrekciót kapott.
Az objektív szemvizsgálat refraktométerrel készül. Vizsgálónkban az egyik legmodernebb számítógéppel vezérelt automata refraktométerrel végezzük ezt a vizsgálatot.

Az objektív szemvizsgálat önmagában nem elegendő a megfelelő szemüveg, vagy kontaktlencse felírásához, de fontos tájékoztatást ad a szemvizsgáló részére a szem optikai tulajdonságairól.

A szubjektív szemvizsgálat

A szubjektív vizsgálat alkalmával figyelembe vesszük az objektív vizsgálat eredményét, a páciens a próbalencse, próbakeret és Led-projektor által vetített kép segítségével ki is próbálhatja, először jobb, majd bal (monokulárisan) és legvégül mindkét szemével (binokulárisan).

A vizsgálati eredmény rögzítésekor a páciens maga is láthatja (ezért szubjektív), hogy melyik dioptriával a legkomfortosabb a látása.

Bár a rendszeres látásvizsgálat fontos lenne a minél előbbi korrekció és a súlyosabb látásromlás megelőzésében, azonban a legtöbben csak akkor mennek szemészhez, ha már zavaróvá válik a probléma. Az életkorral, az idő múlásával sokan szembesülnek azzal, hogy az olvasáshoz egyre távolabb kell tartaniuk a könyvet vagy újságot, míg végül eljön az a pillanat, hogy “túl rövid az ember karja”.

Ekkor válik szükségessé az olvasó szemüveg használata.

A következő gond, amikor emellett már távolra sem lát jól az illető, illetve a monitor előtti munkavégzéshez egy harmadik szemüveg lenne szükséges.

Szerencsére van megoldás, mégpedig a progresszív lencse, vagy ismertebb nevén a multifokális szemüveg használata, amely esztétikusan és észrevétlenül egyesíti magában mindhárom szemüveget.

Akik már viseltek ilyet, tapasztalhatták a multifokális szemüveg kapcsán esetlegesen felmerülő problémákat: a nehéz megszokást, a látótér szűkülését, a bizonytalanságot lépcsőn járásnál, stb. Fontos azonban tudni, hogy nem csupán egyetlen megoldás létezik, több lehetőség közül lehet választani! A legújabb technológiai fejlesztések révén kiküszöbölhetőek az eddigi problémák.

A multifokális szemüveg

Amennyiben a látásvizsgálat alkalmával több problémát is észlelt a szakember, ezek kezeléséhez több szemüvegre is szükség lehet. Ennél sokkal kényelmesebb megoldást jelent a multifokális szemüveg. A multifokális lencséket zónákra osztják, hogy a viselő bármilyen távolságra megfelelően élesen lásson. Nem kell szemüveget cserélnie, ha váltani szeretne a közeli, köztes (munka) és a távoli fókusz között. A lencse felső része a távoli látást biztosítja, míg az alsó részen át a közeli tárgyakat látja élesen.

A látásvizsgálat gyakorisága

Ajánlott évente legalább egyszer látásvizsgálatnak alávetni magunkat. Különösen igaz ez a kontaktlencsét hordókra. Az utóbbi években egyre többen szerzik be az interneten keresztül lencséiket, számukra fokozottan ajánlott a rendszeres kontrollvizsgálatokon való részvétel, a problémákat megelőződően félévente szükséges.

Kontaktlencse vizsgálat

Kontaktlencse vizsgálat az Ön tökéletes látása érdekében…

A látáskorrekció egyik legmodernebb eszköze a kontaktlencse.

A világon manapság 77 millió ember visel kontaktlencsét, és számuk napról napra növekszik. Magyarországon is több tízezer ember használ már kontaktlencsét, az utóbbi években számuk egyre nagyobb ütemben növekszik.

Köszönhető ez annak, hogy ezek a termékek egyre korszerűbbek, viselésük könnyed és kényelmes, és az előírások betartása mellett teljesen kockázatmentes.

Érdekli Önt a kontaktlencse vizsgálat? Még soha nem próbálta?

Jelentkezzen be most!

Amit ajánlunk Önnek:

 • Komplett látásvizsgálat a korrekciós adatok meghatározásával.
 • Kontaktlencse-illesztéshez szükséges paraméterek meghatározása,
  próba kontaktlencse felhelyezése.
 • 1 pár teljes értékű kontaktlencse.
 • 1 doboz 100 ml-es ápolószer, a kontaktlencse napi tárolásához megfelelő tokkal.
 • Kontaktlencse szembe helyezésének és kivételének megtanítása, illetve a viselési és ápolási szabályok ismertetése.

A vizsgálat és a felsoroltak elsajátítása után Ön teljes biztonsággal, felszabadultan élvezheti a kontaktlencse nyújtotta, kiteljesedett, korlátok nélküli vizuális világot.

  • A csomag ára : 6.000.- Ft ( kezdőknek, betanítással )
  • Gyakorlott ( haladó ) : 5.000.- Ft
Scroll to Top